Am cumpărat o cutie de merișoare proaspete, de curiozitate să văd ce gust au. Sunt acre rău de tot. :)))) După care m-am uitat pe net după o rețetă de sos și am descoperit că se face extrem de repede, ceea ce este super. 🙂
Am pus într-o cratiță un pahar de suc de portocale și o cutie de 200g de merișoare proaspete, spălate înainte. Când încep să fiarbă, merișoarele pocnesc exact ca popcornul. :))) Am amestecat tot timpul și după vreo 10 minute maxim am adăugat o lingură cu vârf de zahăr cu gelfix în el. Chef zice că ar fi mers ok și cel fără gelfix, că fructele se gelatifică destul de ok. Data viitoare testăm și varianta asta. 🙂
Răcit, pus în borcan și folosit pe post de sos la fasole verde și pifteluțe. Daaaa, ca la Ikea. :)))
Este un dezastru ușor dulce și extrem de acrișor. 😛
No bine pisiroz și acum în februarie te-ai găsit? Da, ne pregătim din timp pentru Crăciun. :))))
PS (oct 2022): iese ok și cu zahăr normal. Dar dacă fructele nu sunt coapte cum trebuie, la final băgați blenderul. 🙂 Dacă vi se pare prea acru atunci când ați gustat, mai adăugați niște zahăr.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.