L-am făcut, l-am mâncat, dar a ieșit o mică dubioșenie, că probabil ceva n-am făcut cum trebuia. :)))) Drept urmare, mai repet, că poate data viitoare iese mai ok. 😀
Este varianta făcută acasă de kung pao chichen, inspirată de la Martha Stewart. Varianta de Sichuan, făcută cu ardei locali este cea mai iute, dar voi acasă puteți face și fără ardei iuți.
Luăm niște piept de pui sau curcan și îl tăiem bucățele mai mici. Într-un vas pregătim o marinată din sos de soia, zahăr, ulei de susan, oțet de orez și vin Shaoxing – baza e sosul de soia, în care lăsăm puiul să stea, să se pătrundă bine.
în tigaie sau wok punem ulei și prăjim o mână de arahide nesărate pentru un minut, după care le scoatem. Adăugăm ceapă verde (sau praz) tăiată fin, niște ardei roșu chinezesc uscat (sau ardei iute roșu local) și prăjim la foc iute 20 de secunde. După care punem puiul, pe care îl prăjim 3-4 minute, până e făcut. Adăugăm arahidele.
O altă variantă este să adăugați și niște usturoi și ghimbir ras.
Servim cu orez. Și legume.
În cazul meu puiul a fost – cred – curcan (LOL) și a ieșit cam uscat. Altfel nu a fost rău, am pus vreo două porții și la congelator. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună.
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.