Nu că aș fi în pană de idei, dar nu am chef de gătit cine știe ce. Plus a trebuit să fac curat prin frigider, congelator și cămară, drept urmare rezultatul este un soi de mâncare chinezească. Da, că are ghimbir și sos de soia. :))))
Orezul: la pungă, pus la fiert în apa clocotită, câte minute scrie pe cutie. Este din cel cu bob lung și care rămâne întreg atunci când este fiert. Clătit, scurs, lăsat deoparte.
Puiul: fâșii de piept de pui, decongelate, tăiate cuburi, sărate ușor și prăjite cu puțin ulei. Lăsate deoparte. Puteți folosi și carne fiartă sau făcută la cuptor.
Legumele cu ananas: morcov, păstârnac, ceapă roșie și ardei roșu, curățate, spălate, tăiate bețișoare; un ardei iute și o bucată de ghimbir, tocate mărunt. Puse în tigaie cu puțin ulei, când sunt făcute – legumele sunt moi, dar nu arse 🙂 – adăugăm o cutie de ananas cuburi, inclusiv zeama, niște sos de soia și dacă mai simțiți nevoia, niște sare și un strop de zahăr/ miere. Rezultatul final este precum cel din poză. 🙂
Dacă vreți vegan/ vegetarian, combinați legumele și orezul. În tigaie sau în farfurie. Dacă consumați carne, atunci orez + legume + pui.
No bine și sarmalele? Urmează… 😀
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună.
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.