Ep. special [american] – pancakes cu afine

Și uite cum m-am trezit eu într-o dimineață și am descoperit că am afine prin frigider și cu ochii pe jumătate deschiși m-am apucat de făcut clătite. Sau pancakes. Adică niște clătite mai groase, ca atunci când le turnați în tigaie, să rămână o formă oarecum rotundă.

Aluatul este clasica compoziție de ouă-lapte-făină și un praf de sare. Eu fac câteodată clătite cu apă în loc de lapte, ies super ok. Americanii bagă și bicarbonat în ele, să crească, dar ale mele au ieșit ok și fără. Din cauză că s-au aliniat planetele în poziția dezastru! 😛

3 variante de aluat de clătite aveți aici, doar că adăugați mai multă făină.

Puneți o tigaie pe foc, un strop de ulei și turnați frumos o clătită de vreo juma de polonic. Doar că vedeți că nu veți întinde aluatul pe întreaga tigaie, ci îl veți lăsa în forma rotundă. Deasupra presărați afine proaspete. Lăsați la foc potrivit să se închege aluatul și întoarceți frumos cu o paletă și pe partea cealaltă. După care puneți în farfurie și repetați procesul.

Dacă vreți o variantă, puteți adăuga în aluat și niște fulgi de ovăz, ocazie cu care consumați și niște cereale integrale. Win-win!

Deasupra niște sos caramel sau zahăr pudră sau sirop de arțar sau dulceață. Au nevoie și de puțin dulce, altfel sunt cam fade.

Trezire plăcută. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *