Ep. 190 – 3 salate cu gutui

De fapt sunt variațiuni pe tema dată. Ingredientul principal sunt gutuile, care se combină cu legume și fructe, un dressing, condimente și decor. Dezastruos de simplu! 🙂

Varianta 1

Gutui, apio sau țelină, morcov; dressing de maioneză cu lămâie; oregano; decor din salată, roșii, ardei gras, pătrunjel verde.

Varianta 2

Gutui, apio sau țelină, nuci; dressing de maioneză cu lămâie; decor din măsline, ardei gras, pătrunjel verde.

Varianta 3

Gutui, apio sau țelină, morcov, nuci, măr, stafide; dressing de maioneză cu lămâie; busuioc; decor din frunze de mentă, roșii, ardei gras, pătrunjel verde.

Dressingul l-am făcut din 2 linguri de maioneză Hellmann’s cu zeama de la o lămâie, sare, piper. Ajunge pentru toate cele 3 salate (aprox. 600-700g în total).

Bineînțeles că puteți combina și altele sau puteți sări pentru unele din ingrediente (eu am sărit peste ardei, măsline și pătrunjel).

Salatele se pot consuma ca atare sau împreună cu carne/ pește/ legume etc.

Sunt adaptate din “Salatele de legume și fructe”, Daniela Andrei, Editura Alex-Alex.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *