Ep. 184 – rețeta clasică de spaghetti carbonara

Pisiroz, spune-mi că visez!!!! 😛 Yup, am modificat rețeta clasică și voila, am mâncat și eu, pentru prima dată în viață, zu Hause, spaghetti carbonara. Mă rog, de fapt spaghetti cu omletă, dar ăștia mofturoșii trebuie să ne adaptăm. :)))))

Rețeta de bază este de la nenea Gennaro Contaldo și conține fix patru chestii: pastele lungi, gălbenușuri, pancetta și niște parmezan, deasupra; plus piper negru. Observați că nu există smântână, lapte, frișcă și alte chestii similare de care este plin prin bucătăriile autohtone.

Practic niște paste cu adaos de proteine, ca să îți țină de foame, că de asta mănânci paste, nu de fițe și talente. Albușurile le poți folosi la prăji. 😀

Cum se face: fierbi spaghetele al dente, adică să nu fie praf, dar să fie fierte; de preferat în apă fierbinte, cu puțină sare; vezi să ai unele de calitate, care nu se lipesc între ele sau de oală. 100 de grame de paste de căciulă.

Separat, pentru două porții, amesteci cu furculița 3 gălbenușuri de ouă proaspete și cu un praf de piper negru; dacă nu ești mofturos ca mine, adaugi și niște parmezan ras. Într-o tigaie pui la prăjit într-o lingură de ulei de măsline 150g de pancetta tocată și un cățel de usturoi, tocat mărunt, după câteva minute adaugi spaghetti fierte și, dacă e nevoie, foarte puțină apă de la paste și amesteci bine, după care torni gălbenușurile și continui să amesteci, la foc foarte mic sau cu el stins, până când ouăle sunt făcute. Pui în farfurii, deasupra adaugi parmezan sau pecorino și poftă bună!

Eu n-am folosit parmezan și am făcut ouăle omletă, dar a ieșit super-ultra-mega-dezastru!

Și se face și super repede!

Și băăăăăăă ursuuuuu, am mâncat carbonara!!!!

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.