Am stat eu într-o zi să mă gândesc ce să fac de mâncare, oare ce nu am mai mâncat de mult și am sfârșit cu o rețetă de roșii umplute. Cu legume. 🙂
Unii dintre voi s-ar putea să faceți roșii umplute cu carne, atunci când vreți ardei umpluți, dar aveți o cratiță mai mare și decideți să o umpleți cu un mix de legume. Sau s-ar putea să fiți fanii roșiilor umplute cu orez și ciuperci, varianta clasică pentru zilele fără carne.
Eu am umplut roșiile cu ce aveam prin casă și frigider. :)))) În primă fază am scos un morcov, o ceapă, o felie de țelină, niște resturi de pătrunjel verde mai veștejite, un ardei capia și un ardei iute roșu, care de fapt nu prea a fost iute… le-am curățat de coajă și sâmburi, spălat și tocat mărunt sau dat pe răzătoarea mare, după care le-am pus într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și niște vegeta, să se călească. După care mi s-a părut că aș mai putea improviza puțin (deh, tipic dezastru! 😛 ), drept urmare am tocat și trei curmale mărunt și am pus la muiat și trei sferturi de cană de cușcuș, că trebuia să termin punga.
După care m-am apucat de roșii: 6 roșii mari, le-am spălat, le-am tăiat un căpăcel în partea de sus și cu ajutorul unui cuțit, le-am scobit de pulpă, astfel încât să rămână întregi. În final, pentru tava mea, am avut nevoie de 8 roșii. Le-am umplut cu amestecul de legume și cușcuș. Din pulpa de roșii și zeama acestora, plus un pic de apă, le-am blenduit și a ieșit un suc de roșii pe care le-am turnat deasupra roșiilor.
Date la cuptor, la foc potrivit, până în jumătate de oră, să se înmoaie roșiile și să mai scadă sosul – dar vedeți că dacă nu sunt complet în suc, se ard în partea de sus și trebuie din când în când să le stropiți cu sos.
Dacă aș mai face, aș folosi doar legume sau aș folosi orez sau bulgur. Vedeți? Încă trei idei de rețete. 😀 Sau o altă variantă vegetariană este să puneți cașcaval deasupra. Dar asta înseamnă mai multe calorii. :)))
Aș fi putut să folosesc legumele crude și să bag totul la cuptor și să sper că se fac. Dar asta ține de cuptor și de experiența ta în bucătărie. Eu am preferat varianta cea mai simplă.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună.
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.