[prăjitorturișicafea 18] – prăjitură cu prune

Pentru că este sezonul fructelor de toamnă, astăzi avem o prăjitură cu prune, un dezastru ușor de făcut și super delicios. 😀

Practic, avem un pandișpan pe care îl combinăm cu niște prune. Dacă nu vreți cu prune, puteți folosi pere sau alte fructe de sezon.

Pentru pandișpan avem nevoie de 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de apă rece și 4 linguri de făină. V-ați prins, la 1 ou, câte o lingură din fiecare ingredient.

Separăm albușurile de gălbenușuri; albușurile cu un praf de sare începem să le bătem spumă cu mixerul (sau mâna, pentru avansați 😛 ), după care adăugăm pe rând zahărul tos și amestecăm până se topește; urmează gălbenușurile, apa și făina. La final avem un aluat mai gros care curge.

Eu am folosit zahăr tos amestecat cu zahăr brun, că aveam de terminat resturile de prin pungi.

Aluatul turnat într-o tavă unsă cu grăsime (unt) și tapetată cu puțină hârtie sau pe hârtie de copt. Eu am folosit o tavă de tartă, dar la genul acesta de prăjitură se pretează o tavă dreptunghiulară mai înaltă.

Deasupra așezăm frumos felii de prune, care au fost în prealabil spălate, curățate de sâmburi, zvântate de apă și date prin pesmet sau griș. Și un praf de scorțișoară.

În cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, cam 20-30 de minute. Încercați cu o scobitoare să vedeți dacă este făcută prăjitura. Scoateți din cupor, lăsați să se răcească, după care porționați.

Se ține la frigider și ies cam 8 porții. Excelentă cu o cafea neagră fierbinte. 🙂

Eu sunt mare fan prăjituri și le prefer pe cele cu fructe. În plus la orice faceți în casă, puteți controla calitatea ingredientelor și rețetele clasice sunt fără prafuri și ulei de palmier. Și cu fructe de sezon – și chiar locale, dacă se poate. Win-Win pentru toată lumea. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *