Ep. special [dinundiță] – zacuscă de pește

Anul acesta avem o rețetă specială de zacuscă. Făcută din pește, așa cum se cuvine în orice familie de pescar adevărat. Din cel care mănâncă ce pescuiește. 😛

Zacusca aceasta se face în două părți. În prima parte pregătești peștele, în cea de-a doua legumele. După care le amesteci pe cele două și aștepți ca magia flăcărei mici să-și facă treaba. 🙂

Peștele, în cazul de față este crap. Cozi și spinări, din cele folosite la ciorbă, luate și fierte cu apă să le acopere, 2-3 linguri de oțet, foi de dafin, sare și piper. Când sunt gata, răcite și scurse de zeamă, se scoate carnea de pe oase și se zdrobește cu furculița sau cu robotul. Să iasă pastă.

Separat, într-un ceaun sau o cratiță, se pun la călit în ulei legumele: ceapă, ardei gras, roșii – spălate și tocate mărunt. De preferat la foc mic. Condimentate cu sare, piper, eventual niște boia dulce. Vedeți să nu le înecați în ulei! :)) Când sunt moi și transformate în sosul de zacuscă se adaugă pasta de pește și se fierbe în continuare la foc mic, amestecând din când în când, să nu se ardă. Zacusca este gata când toate ingredientele sunt fierte și omogenizate.

Puteți încerca și cu alt pește din proximitatea voastră, vedeți ce aveți la îndemână. La baltă sau acvariu. 😀

Este un dezastru gustos de mâncat pe pâine. Ca zacusca. 😛

PS: Arată super bine că n-am făcut-o eu, a făcut-o mama. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.