Ep. 180 – Escalope chasseur (Jägerschnitzel)

Anul acesta sărbătorim Oktoberfestul local cu o rețetă de la Chef. 😀

Jägerschnitzel are multe variante. Șnițelul poate fi de vițel sau porc, sosul de roșii sau pe bază de smântănă, iar la garnitură îl puteți combina cu cartofi prăjiți sau paste/ spaetzle.

În cazul de față, Chef a optat pentru un șnițel de pui cu un sos de ciuperci cu smântână. (No și, ai mâncat? N-am mâncat! Lol.)

Șnițelul este cel clasic: carnea tăiată felii subțiri, bătută, condimentată cu sare, piper, după care dată prin făină, ou, pesmet și prăjită în ulei de floarea soarelui.

Ciupercile sunt un mix de gălbiori, pleurotus și champignons, dar Chef zice să pui ce găsești ok la magazin sau ce îți place ție.

Cipercile trase la tigaie cu puțină ceapă, usturoi și un pic de bacon, condimentate cu sare, piper, după care se adaugă smântână dulce, puțin unt și dacă vrei, un pic de muștar și lăsate să fiarbă puțin, să scadă sosul.

În farfurie pui un șnițel, sosul de ciuperci deasupra și garnitura lângă. Sau poți consuma și fără garnitură, dacă ești într-o fază fără carbohidrați. 🙂

Cine găsește șnițelul în poză, primește și berea. :)))) Prost! (adică hai, noroc!)

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *