No și ce dezastru avem noi astăzi aici? Unul extrem de dietetic. Chiar și pentru mine. :))) O salată cu paste și legume de sezon, fierto-sotate și cu un adaos de mozzarella/ telemea.
Pastele potrivite sunt cele scurte, fusilli sau penne. Eu am folosit fusilli integrale, fierte într-o oală cu apă fierbinte și puțină sare, al dente. Nu le faceți praf!!!
Separat am fiert doi morcovi, tăiați felii mari și niște mazăre de la congelator. Dacă găsiți proaspătă de la piață, este și mai bun.
Într-o tigaie am pus la călit cu foarte puțin ulei de măsline un fir de apio tocat mărunt, un zucchini tăiat felii (puteți folosi dovlecel), un ardei gras verde (puteți folosi orice culoare), după care am adăugat morcovii, mazărea și 3 roșii tăiate cuburi. Am condimentat cu sare, piper, oregano, busuioc și pătrunjel verde tocat.
Am amestecat pastele cu legumele și deasupra am pus cuburi de brânză.
Puteți folosi orice legume vreți. În rețetă apăreau și cuburi de vinete, de exemplu.
Acest dezastru dietetic și vegetarian (scoateți brânza și devine vegan) este din cartea “The Tucci Cookbook”.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună.
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.