Ep. 174 – tabbouleh libanez

Rețeta este specifică pentru zona Liban – Siria și baza ei este pătrunjelul verde și nu bulgurul. Surprinzător. 🙂

Am mai încercat eu la un moment dat, dar Chef a cumpărat bulgur de la Lidl și ne-am hotărât să încercăm varianta originală.

Astfel pătrunjelul frunze tocat mărunt se amestecă cu roșii tocate, mentă proaspătă tocată și ceapă verde și cu puțin bulgur înmuiat în apă (nu fiert). Se condimentează cu sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Bulgurul: am pus o jumătate de cană cu o cană și un pic de apă fiartă și niște vegeta, am acoperit și am lăsat vreo jumătate de oră; practic până când a absorbit cam toată apa și s-a hidratat. A rămas mai tare, dar a fost comestibil. Data viitoare îl fierb 7 minute, cum scrie pe cutie, să vedem dacă rămân boabele întregi sau se fierbe prea tare.

Deși e gustos și sățios și mâncat separat, în general se combină cu lipii, hummus și alte cele.

Rețeta de astăzi vine de la NYTimes Cooking.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *