Ep. special [indian] – salată de roșii, cumin raita, curry și orez

Pentru 2-3 porții.

Salata indiană de roșii: 4-5 roșii mari, soiuri diferite, tăiate felii și aranjate pe un platou; deasupra, o ceapă roșie mică, tăiată peștișori și un ardei iute verde, tăiat felii subțiri. Dressing făcut din ulei, zeamă de lămâie și lime, garam masala (se găsește la raionul de condimente, în supermarket).

Atenție că este iute! 😀

Cumin raita sau un sos de iaurt, care se face foarte simplu dar nici nu e cine știe ce. 🙂 Eu am folosit un iaurt mic, praf de chimen și coriandru, niște zeamă de lime, puțină sare. Deasupra niște pătrunjel tocat că nu am avut frunze de coriandru.

Curry de năut sau Chole, făcut cu năut spaniol din cămară, lol. Care este de fapt o tocană vegană, că pui ceapă, usturoi, roșii (eu am pus și ardei, și morcov), năutul gata fiert, plus condimente specifice, coriandru, ghimbir, ardei iuți și amestecul de curry, că nu toți avem un dulap de condimente. 🙂 Dacă înlocuiești năutul cu carne marinată înainte, ai variații cu proteine animale. 🙂 Easy-peasy. Eu am mai pus niște vegeta și niște chimen, plus apă să aibă în ce să fiarbă și să aibă și ceva zeamă la final.

Orez cu lămâie, rețetă din sudul Indiei. Combinat cu curry a fost chiar bun. În tigaie, în niște ulei, prăjiți ghimbir tocat, ardei iute verde, semințe de coriandru și muștar și alune/arahide (ale mele au fost reciclate de prin pungile de snacks), adăugați pudră de turmeric dacă aveți (iese galben) și zeama de la lămâie, plus orez basmati fiert separat. Plus sare sau vegeta.

Luate separat, cele două nu sunt cine știe ce. Combinate, au un gust interesant, care merită repetat. 🙂

Dacă gătiți indian pe acasă, vreau și eu idei pentru data viitoare. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *