Astăzi avem un dezastru original de la Gennaro Contaldo. Cu paste, ardei și vinete. Care se face ușor și simplu. Este foarte simplu, după cum spune Gennaro. :))))
Paste penne fierte al dente. Adică fierte într-o oală mare cu apă și puțină sare, amestecate, să nu se lipească și lăsate cât să fie comestibile, dar nu făcute praf. (Câte minute scrie pe pungă și mai adăugați puțin, gustați și mai lăsați dacă este cazul).
Vinete curățate și tăiate cuburi, prăjite în ulei de măsline, până se înmoaie, apoi scoase pe o farfurie. În tigaie, tot în ulei, puneți felii de ardei roșu, niște căței de usturoi și niște ardei iute tocat. Adăugați măsline negre, capere și puțină apă (poate fi de la paste) și mai lăsați puțin. Adăugați roșii felii și vinetele prăjite și lăsați să se pătrundă bine.
Sosul îl puneți peste paste. Deasupra busuioc. Și parmezan (pentru fanii lui).
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună.
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.