Atunci când găsești piersici mari, zemoase și aromate ce faci? O tartă cu piersici!!! 🙂
Tartele cu fructe sunt destul de ușor de făcut, mai ales dacă ai învățat să faci aluatul. Sau dacă îl găsești gata de cumpărat de la magazin. 🙂
Am folosit doar jumătate de porție de aluat, pentru că am întins o foaie jos, în tavă și în partea de sus am acoperit fructele cu resturile tăiate din prima foaie. Tu, dacă vrei mai mult aluat, poți face porție întreagă și o să îți iasă două foi – nu uita să găurești foaia de deasupra cu o furculiță. 😀
Rețeta de aluat o găsești aici. Am folosit varianta 1, cu unt și mi-a ieșit un aluat foarte fain din prima, deloc dezastru… cine ar fi crezut… 😛
Fructele, am căutat rețete pe net, până la urmă am ales la marele risc varianta în care să pun fructele crude pe aluat, amestecate în prealabil cu puțin zahăr și niște făină și condimente, scorțișoară și cardamon. Am scăpat cam multe condimente, dar mama a zis că a ieșit ok la gust. Pentru cine are gust. :)))
Nu le-am cântărit, dar cred că au fost un kilogram – spălate și tăiate felii subțiri.
O altă variantă este să pregătiți fructele pe foc, astfel încât să scadă zeama, ca să nu riscați să se coacă sau să se ardă foaia de jos.
Una peste alta, nu s-a ars decât cât trebuia și a ieșit o tartă dezastruos de bună. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.