Ep. special [mexican] – guacamole clasic

Uitându-mă la un documentar despre taco, am concluzionat că de fapt guacamole este un sos și nu o salată. Pentru cei care nu sunt preocupați de astfel de detalii, guacamole este bunătatea făcută din avocado. Atunci când găsești avocado copt la magazin. Ceea ce pe partea aceasta de ocean este o întreagă aventură.

Rețeta clasică – cel puțin cea pe care am găsit-o eu – înseamnă un avocado mare copt, frunze de coriandru (cilantro), ardei verde iute (green chile/ jalapenos), niște zeamă de lime, sare și un cățel de usturoi. Tocate bine sau băgate în blender și diluat cu puțină apă.

Mâncate doar cu chipsuri tortilla, eu le-am preferat tocate, echivalentul unei salate.

În loc de frunze de coriandru, puteți pune frunze de pătrunjel verde și praf de coriandru – are gust mai bun.

Dacă vreți o altă variantă, mai tocați și niște ceapă roșie și o roșie. Deși ar fi mai bine să păstrați roșiile pentru salsa.

No bine, și taco? Până la taco, băgați un grătar autohton, că merge perfect. :)))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *