[cursrapiddebucătărit 1] – ustensilele

Ai vrea să gătești acasă, dar nu știi dacă ai toate ustensilele necesare. Cam ce ar trebui să ai prin bucătărie să poți găti rapid, variat și sigur? Trebuie să ai bucătăria dotată ca la emisiunile de la tv sau ajung și o oală și o tigaie?

No bine, nu te oprește nimeni să îți aranjezi bucătăria ca la Masterchef. Dar nu ai nevoie să ai ultimele generații de oale ca să poți găti mâncare sănătoasă la tine acasă. De principiu fiecare iși dotează bucătăria în funcție de buget, de spațiu și de cât timp urmează să petreacă prin ea gătind.

Dacă vrei să începi de la zero, atunci baza ar trebui să fie următoarele: o oală (pentru fiert) și o tigaie (prăjit, sotat, etc.), dimensiuni în funcție de cât vei găti, mai bine un pic mai mari; un capac potrivit pentru ambele, dacă au diametru similar, o strecurătoare mare (dacă nu, folosești capacul), un tocător, un cuțit mare, care taie, un polonic. Restul sunt tacâmurile obișnuite: farfurii, căni, castroane, linguri, furculițe, cuțite, lingurițe. Pentru cuptor, tăvi de mărimi diferite.

Ca electrocasnice, ai nevoie de plită/ aragaz și frigider; congelatorul și cuptorul sunt bonus. Te vor ajuta un mixer/ blender, o cană de fiert apă, un cuptor cu microunde, un Thermomix, etc.

Mai multe ustensile te vor ajuta să economisești timp, dar asta o să vezi în timp, gătind.

În momentul de față, chiar dacă nu mai avem magazine specializate, există raioane de profil în toate supermarketurile și prețurile variază pentru toate buzunarele. Dar o tigaie bună, chiar dacă este mai scumpă, îți poate scuti energie și bani pe termen lung!

Dacă ți-ai făcut lista de ustensile, să vedem în Episodul 2 ce rețete gătim.

Oricât ai fi de dezastru, poți învăța să gătești la tine în bucătărie (sau poți arde bucătăria prietenilor, după caz :P). Citește aici toate episoadele CURSULUI RAPID DE BUCĂTĂRIT marca #dezastruinbucatarie. Și treci la treabă, hai, vrem poze! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *