Ep. 162 – ciorbă de tarhon

Astăzi avem o rețetă dintr-o carte de bucate cu rețete vegetariene din 1943. 🙂 Am modificat-o și pe aceasta, bineînțeles, dar partea absolut interesantă este că în 70 de ani nu s-au modificat prea multe, nici măcar argumentele pentru a fi vegetarian. 🙂

Rețeta are la bază o supă de legume, condimentată cu tarhon și cu dres de ou și smântână, pe care, logic, l-am sărit. 🙂

Pregătiți o supă de legume, din ceapă, morcov, țelină sau păstârnac; dacă vreți puteți adăuga alte legume de sezon (ardei, gulii, etc.). Păstrați legumele pentru o salată și zeama pentru ciorba de tarhon.

În zeama de legume, fierbeți câteva linguri de orez – sau fierbeți orezul separat și îl adăugați apoi fiert, în ciorbă. Mai puneți niște tarhon, proaspăt sau murat, pe care îl tocați și niște pătrunjel verde tocat și lăsați să mai fiarbă puțin, la foc mic.

Puteți servi ciorba de tarhon în această variantă. Sau puteți să adăugați și niște legume tăiate cuburi.

Sau, amestecați într-un vas trei gălbenușuri, trei linguri de smântână și zeama de la o lămâie și puneți câte puțin în ciorbă, amestecați și serviți.

Prin zona Ardealului am mâncat ciorbe fără bulion în ele. 🙂 Dacă nu puteți fără, atunci turnați în loc de dresul de ou, bulion de roșii.

Dacă nu vă inspiră varianta vegetariană, atunci în loc de supa de legume folosiți supă de pui, strecurată. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *