La mulți ani Europa! Astăzi facem o pauză de la meniul obișnuit pentru un episod ultra special cu 🌸🌸🌸 (3 floricele roz, echivalentul stelelor Michelin, lol). 🙂
Baza salatei sunt căpșunile grecești combinate cu roșii italiene și brânză locală (telemea, feta, caș, după preferințe). 😀
O cutie de căpșuni tăiate artistic și curățate de frunze, aranjate frumos în farfurii. Niște roșii cherry colorate, tăiate în jumătate și presărate printre căpșuni. Un castravete curățat de coajă, căruia îi scoateți mijlocul cu grijă, după care îl tăiați felii subțiri. O felie de ceapă roșie, desfăcută în foi. Piper măcinat mai mare deasupra. Vinegretă din ulei de măsline și oțet balsamic. La final niște bucățele de feta/ telemea/ caș sau ce aveți. Decorați cu frunze de busuioc.
Legumele spălate bine înainte de a fi tăiate, da? 🙂
Este un dezastru colorat și sănătos, yummmy!.
Rețeta este adaptată din cartea I Love New York, Daniel Humm & Will Guidara. (Da, și NYorkezii sunt tot europeni de-ai noștri, emigrați :))) )
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună.
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.