Ep. special [puținars] – chicken parmezan

A trebuit să ard de mai multe ori puiul, să iasă aproape ca în poza mea din telefon, dar man!, ultima tură a ieșit excepțional!!!

Chicken parmezan, chicken parm sau chicken parmigiana sunt de fapt șnițele acoperite cu sos de roșii și parmezan sau mozzarella sau provolone apărute în diaspora italiană și servite cu o porție sănătoasă de spaghetti. 🙂

Am venit cu rețeta din US și a durat ceva până am fost satisfăcută de rezultat. Că o dată a avut prea mult sos și altă dată le-am ars cam tare. 😀

No bine, în cazul de față puiul este chiar curcan. :)))) Că asta era la raionul de minus 30%. Am scos niște șnițele subțiri – secretul este să ai un cuțit bun, cu lama ascuțită, dreaptă. 🙂

Carnea bătută (obiceiuri barbare, știu :D), condimentată cu puțină sare și piper, după care dată prin făină – ou – pesmet și prăjită în ulei. Le-am ars ușor, adică exact cât trebuia. :))))

Separat am făcut sosul de roșii: am tocat o ceapă roșie și un ardei gras roșu, le-am călit cu puțin ulei, le-am condimentat cu sare, piper și busuioc uscat, după care am adăugat sosul de roșii și niște apă. Puteți folosi bulion, pastă de tomate, roșii, ce aveți. Am lăsat să fiarbă la foc încet, să se îngroașe și legumele să fie moi.

În altă oală am fiert o pungă de spaghetti al dente și le-am clătit cu apă rece și lăsat deoparte.

Și acum vine partea unde fie ești Masterchef, fie o pecești. 😛 Într-o tavă aranjezi șnițelele, pui pe fiecare câte o felie de brânză, o lingură de sos și dai la cuptor pentru câteva minute. Sau, pui șnițelele cu brânza la microunde, foarte scurt, să se topească brânza ușor, după care pui sos deasupra și servești. Obligatoriu cu o porție de paste lângă. 😀 Ideea este să rămână șnițelele crocante. 🙂

Este dezastruos de bun!

Așa că dacă nu sunteți fanii mielului, anul acesta puteți încerca chicken parm cu paste. 🙂

PS: Pentru fanii vegetarieni, există varianta cu vinete. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *