1 cană de griș, 1 cană de făină, 1 cană de zahăr, 1 praf de copt; mere rase și amestecate cu scorțișoară; 250g de unt/ margarină.
Toate ingredientele uscate – adică cele 3 căni – amestecate într-un castron. Într-o tavă, o ungi bine cu o treime de pachet de unt sau margarină (125g), după care pui o cană de ingrediente uscate, un rând de mere crude rase cu scorțișoară, încă o cană, încă un rând de mere și ultima cană deasupra. Peste ea pui restul de unt, tăiat felii, să acopere toată tava.
La cuptor, la foc mic, aprox. 1 oră.
Dacă merele sunt suficiente, crude și soi cu zeamă, atunci în combinație cu grăsimea topită transformă cănile de praf într-un aluat. 🙂
Logic că cele 3 căni sunt de aceleași dimensiuni, da? 😀 😛
Cea mai dezastruoasă rețetă de prăji cu mere pe care o fac de prin facultate. :)))))) Dar mai rapid de atât nu se poate. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună.
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.