Ep. 155 – perișoare în sos asiatic

No bine, gătit, am mâncat, dar tot nu știu dacă am tradus cum trebuie. :)))))

Rețeta, care arăta fabulos pe coperta calendarului din bucătărie, se cheamă pe limba ei băștinașă Fleischklößchen im Soja-Sud și eu am priceput că sunt un soi de perișoare cu sos de soia și ghimbir. Dacă nu e așa, well, despre asta vă povestesc mai jos. 😀

Bineînțeles că la mine perișoarele nu sunt rotunde, ci au forme neregulate și extrem de artistice. 😛 Dar au fost bune, am mâncat vreo trei zile din ele. :))) Și am înlocuit garnitura de orez cu paste.

Revenind, pentru sos avem nevoie de 1 bucată de 4cm de ghimbir proaspăt (puteți folosi praf), 3 căței de usturoi, scorțișoară și anason, 250 ml sos de soia, 250 ml Reiswein, 100g zahăr brun. Sau alegeți din listă ce preferați. :)) Eu am pus foarte puțin zahăr și niște vin obișnuit. Se pun într-o cratiță și se fierb la foc mic 45 minute.

Perișoarele se fac din 600g carne de porc (sau amestec), 1 gălbenuș (sau 1 ou întreg), 3 linguri de pesmet, 1 bucată de 4cm de ghimbir, usturoi, ceapă, sare, piper – după gust, 1 lingură sos de soia (atenție că e sărat), 1 ardei roșu tocat mărunt. Se amestecă toate ingredientele și se formează perișoare mici, rotunde – LOL – care se fierb în sosul de soia 6-8 minute. Partea asta mi s-a părut super dubioasă, motiv pentru care le-am fiert cu puțină apă și am adăugat sosul și le-am mai fiert o tură lungă. 🙂

N-a fost cea mai dezastruoasă rețetă din viața mea. 🙂

Ah, da, din motive tehnice, sosul meu a ieșit mai lichid, drept urmare am suplimentat cu tradiționalul ketchup. :)))))))

UPDATE:

Am mai făcut o variantă de perișoare din carne de curcan; la jumătate de kilogram de carne am pus un ou, sare, piper, ghimbir, vreo trei căței de usturoi tocați, niște sos de soia și ochiometric susan. Perișoarele le-am dat prin susan și le-am gătit la cuptor, la foc mediu, în tavă pe hârtie de copt. Ies o variantă dietetică și bună. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *