Ep. 155 – perișoare în sos asiatic

No bine, gătit, am mâncat, dar tot nu știu dacă am tradus cum trebuie. :)))))

Rețeta, care arăta fabulos pe coperta calendarului din bucătărie, se cheamă pe limba ei băștinașă Fleischklößchen im Soja-Sud și eu am priceput că sunt un soi de perișoare cu sos de soia și ghimbir. Dacă nu e așa, well, despre asta vă povestesc mai jos. 😀

Bineînțeles că la mine perișoarele nu sunt rotunde, ci au forme neregulate și extrem de artistice. 😛 Dar au fost bune, am mâncat vreo trei zile din ele. :))) Și am înlocuit garnitura de orez cu paste.

Revenind, pentru sos avem nevoie de 1 bucată de 4cm de ghimbir proaspăt (puteți folosi praf), 3 căței de usturoi, scorțișoară și anason, 250 ml sos de soia, 250 ml Reiswein, 100g zahăr brun. Sau alegeți din listă ce preferați. :)) Eu am pus foarte puțin zahăr și niște vin obișnuit. Se pun într-o cratiță și se fierb la foc mic 45 minute.

Perișoarele se fac din 600g carne de porc (sau amestec), 1 gălbenuș (sau 1 ou întreg), 3 linguri de pesmet, 1 bucată de 4cm de ghimbir, usturoi, ceapă, sare, piper – după gust, 1 lingură sos de soia (atenție că e sărat), 1 ardei roșu tocat mărunt. Se amestecă toate ingredientele și se formează perișoare mici, rotunde – LOL – care se fierb în sosul de soia 6-8 minute. Partea asta mi s-a părut super dubioasă, motiv pentru care le-am fiert cu puțină apă și am adăugat sosul și le-am mai fiert o tură lungă. 🙂

N-a fost cea mai dezastruoasă rețetă din viața mea. 🙂

Ah, da, din motive tehnice, sosul meu a ieșit mai lichid, drept urmare am suplimentat cu tradiționalul ketchup. :)))))))

UPDATE:

Am mai făcut o variantă de perișoare din carne de curcan; la jumătate de kilogram de carne am pus un ou, sare, piper, ghimbir, vreo trei căței de usturoi tocați, niște sos de soia și ochiometric susan. Perișoarele le-am dat prin susan și le-am gătit la cuptor, la foc mediu, în tavă pe hârtie de copt. Ies o variantă dietetică și bună. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.