Dacă o să salivați pe tastatură, nu este vina mea. 😛
Astăzi avem o salată care se face cât ai spune “dezastru”, presupunând că ai toate ingredientele prin frigider. 🙂
Pentru vreo 2-3 porții, ai nevoie de salată verde (mix sau iceberg sau ce găsești la magazin sau în piață), o tulpină de apio, o ceapă mică roșie, juma de kilogram de piept de pui, o pungă de ardei copți (sau 2-3 ardei grași pe care îi vei coace și îi vei curăța de coajă, cotor și semințe), 250g de fasole verde gata fiartă (cea din congelator e foarte bună în această perioadă).
Salata verde spălată o împarți pe farfurii.
Fasolea verde, ardeii copți, tăiați bucățele îi amesteci într-un castron cu ceapa roșie tocată mărunt, apio tocat și vinegretă din ulei de măsline și oțet balsamic, plus sare, piper, cimbru și unu-doi căței de usturoi tocați. Lași să stea puțin, să se amesteca aromele. 🙂
Puiul, după preferințe: fie îl fierbi și îl tai bucățele mici; fie îl tai fâșii și îl prăjești cu puțin ulei.
La final peste salată adaugi bucățelele de pui și legumele cu vinegretă.
Este genul de mâncare care face poftă de mâncare. Dezastru curat!!!
Dacă vrei vegetarian sau vegan, scoți puiul sau îl înlocuiești cu brânză.
Ia ghiciți de unde este rețeta? 😀 Din cartea de Salate, Georgeanne Brennan. (Mai gătești și altceva anul ăsta? Nu cred… :))))) )
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.