Ep. special [dincomunism] – salată orientală

Una din puținele rețete pe care le-am învățat în școala generală, la ceva ore de lucru manual, gospodărie și nu știu ce ar mai fi urmat, că a venit Decembrie 89 și s-a rupt filmul. :)))

Fiecare elev din grupă venea cu ingredientele de acasă, că partidul comunist și școala de elită nu aveau bani; în plus nu știu să fi gătit nimic cap-coadă (vedeți, există o explicație de ce-s dezastru! 😀 ), că probabil aragazul era mai mult de formă. 🙂

Există două variante de salată orientală, de vară sau de iarnă, cu ingrediente adaptate sezonului (în loc de roșii, gogoșari). Și mai există varianta numărul trei, cu ce ai prin frigider. :))

No bine, varianta clasică, din tinerețe: cartofi fierți în coajă, curățați călduți, tăiați în bucăți medii și amestecați cu ouă fierte tari, tăiate felii, măsline negre, felii de gogoșari și castraveți acri, felii de ceapă și condimentați cu sare, piper, ulei și oțet. În varianta de vară în loc de gogoșari și castraveți, puteți folosi ridichi, roșii, castraveți, ceapă verde.

N-ar trebui mâncată cu pâine, dar… măcar o felie de pâine cu cartofi, de poftă. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *