Serios, așa scria în rețetă, supă pentru adulți. :)) Ce dezastru o mai fi și ăsta, m-am întrebat eu în gând, glisând cu degetul pe ecran, să ajung mai rapid la ingrediente. Și ce credeți? Pentru că are un pahar de vin este recomandată celor cu carnet de conducere și drept de vot. 😀
În fapt, este un dezastru ușor de reprodus, chiar și după ureche. :))) Că oricum n-am respectat rețeta, care combina chorizo cu o bază de pui, cu vin, ceva legume, sos de roșii și paste alfabet, pentru că noi gătim cu ce găsim prin frigider… Chestia e că dacă scoateți vinul din ecuație, iese o supă de roșii, groasă și consistentă. Cu paste alfabet! Foarte important acest detaliu. 😛
Ce am pus în ea, că nu vă mai plictisesc cu filozofii: o ceapă, jumătate de ardei gras, vreo două tulpini de apio și doi morcovi, tocate mărunt, doi căței de usturoi, sare, boia de ardei și niște ulei de măsline, puse la călit. Jumătate de cutie de kaizer tocat, în loc de chorizo. Când s-au călit ingredientele – sunt moi, dar nu sunt arse 🙂 – am turnat un pahar de vin alb sec sau aproape sec, că era într-o sticlă fără etichetă. :))) Și aici am pecit-o. Că rețeta spune că ai răbdare zece minute (!!!) până se reduce vinul… Logic că nu am avut răbdare. 😀 :))))) Și am turnat apă deasupra, drept urmare am fost nevoită să fierb supa dublu ca timp (și să mai completez cu apă). Dacă aș fi respectat rețeta, acum trebuia să torn baza concentrată de pui, în loc de apă. Către final am adăugat jumătate de cutie de bulion concentrat de roșii, oregano și pastele alfabet.
Mi-au ieșit vreo trei porții și un pic – oala mea de supă/ciorbă este pentru vreo 3-4 porții decente. Dar voi puteți mări/micșora cantitățile, în funcție de cum gătiți de obicei sau de vasele pe care le folosiți. Important este să gătim cât consumăm și să consumăm hrană cât mai proaspătă. 🙂
E bună, mai ales atunci când vremea este scârbos de rece afară. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.