Această rețetă, de la curtea princiară transilvăneană a secolului XVI-lea, mi-a dat ocazia de a mai distruge niște mituri.
Mitul 1, că nu oricine poate distruge rețete princiare. Ohohoooo, bănuiesc că nu v-ați întâlnit cu mine, am puteri nebănuite… :))))))
Mitul 2, că prințesă cum sunt, aș fi mâncat bine la curtea princiară. Din nefericire, opusul pare mai degrabă valabil, aș fi făcut foamea în ultimul hal. Și nu poți să supraviețuiești doar cu mazăre… 😛
No bine, nu este o rețetă foarte complicată. Oricum nu avem prea multe detalii, așa că ne bazăm pe creativitate și experiența anterioară. 🙂
Porcul cu sos picant presupune să pui la fiert carne de porc cu mere și ceapă. Merele și ceapa fierte sunt pasate și transformate în sos. Carnea se fierbe bine. Sosul se condimentează cu piper, oțet, șofran și puțină miere, sare după gust. Se pune carnea pe farfurii și se adaugă sosul.
Habar n-am ce am greșit, dar sosul meu numai picant nu a ieșit. Și a avut un gust puternic de ceapă (am pus prea multă??). Drept urmare am consumat o porție și din a doua, carnea am transformat-o în altceva. :)))
Rețeta este din “Bucătăria la curtea princiară a Transilvaniei în sec. XVI”.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.