No bine, fiți atenți ce zice la rețetă: consomme, servit cu mazăre verde și carne de pui fiartă tăiată bucăți mici.
Este dintr-o carte de rețete din 1918, intitulată The Boston Cooking-School Cook Book, scrisă de Fannie Merritt. Această distinsă doamnă a scris 1849 de rețete (noi suntem la episodul 140!!!).
Evident că un fel de mâncare cu nume de prințesă trebuia să fie cu cel puțin un bob de mazăre în el. :))))
Practic este zeama de la supă, concentrată și strecurată să rămână clară, în care adăugăm mazărea și carnea de pui. Și dacă vreți să dezbatem diferența între supă concentrată și consomme, anul viitor, când poate vom avea timp pentru finețuri de acest fel. Lol. 😀
Eu am făcut niște supă de curcan, cu carne de curcan și legumele de supă: morcov, ceapă, păstârnac. Am fiert-o, am scos carnea și legumele și am redus zeama. După care am strecurat-o, am răcit-o și am lăsat-o la frigider. N-a ieșit chiar consomme, dar a fost pe aproape. Cel puțin era limpede.
Minunea a durat până când am pregătit consomme-ul: când am pus carnea în zeama mea cea clară, s-a tulburat instant. De unde am concluzionat că fie fibrele de pui sunt diferite, fie de fapt trebuie vită și nu pui. Ca prințesa din mine să fie satisfăcută. :)))
A ieșit de un fel principiar, ușor dezastru.
V-am zis că zeama de fapt era super limpede înainte de carne și mazăre? No bine, v-am mai zis o dată. :)))
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.