Ep. 150 – clătite cu chipsuri de ciocolată și sos de portocale și lichior

Recunosc, am încercat și varianta aceasta de clătite, dar tot cele clasice mi se par mai bune (vezi aici mai multe idei). 🙂 Sosul în schimb merită încercat pe viitor cu înghețată. 😀

Este o rețetă de la Gordon Ramsay, care a fost sugestia lunii la #cookingbookclub și care suna fabulos în teorie. În practică ies niște clătite americane – pancakes, cu praf de copt în compoziție – de încercat o dată în viață. 🙂

Aluatul se face din 2/3 cană făină, 1 linguriță praf de copt (eu am pus mai puțin), un vârf de sare, 2/3 cană lapte, 2 ouă mari separate albuș de gălbenuș, 1/4 apă rece. Gălbenușurile se amestecă cu lapte, apă și ingredientele uscate, astfel încât să nu rămână cocoloașe; la final se adaugă albușul bătut spumă separat. Iese un aluat puțin mai gros.

Aluatul acesta ar trebui să ajungă pentru 5-6 persoane. Vreo două maxim de persoană, deși mie nu mi-au ieșit prea multe.

Se prăjesc în tigaie cu puțin unt sau ulei; când le turnați, adăugați și chipsuri de ciocolată (1/2 cană în total). Eu am pus doar câteva.

Separat se face sosul de portocale și lichior, care, surpriză, este sos de ciocolată. :)))) 1/3 cană chipsuri de ciocolată, 1/2 cană de frișcă lichidă, 2 linguri zahăr se topesc la foc foarte mic, la final se adaugă 2 linguri de suc de portocale și o lingură de Grand Marnier/Cointreau.

Clătitele se aranjează pe farfurii, se decorează cu o felie de portocale și cu sos deasupra. Ale mele sunt vreo două variante diferite, după cum se poate vedea din poze. 😀 (V-ați prins că sunt inimioare, da? :))))) )

Happy Valentine, cu multă dragoste distanțată social! 😛 Și dacă faceți clătite, trimiteți poze. :)))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *