Ep. 148 – șaorma vegetariană

Mă gândesc că poate v-ați săturat de atâta carne și vreți ceva vegetariano-vegan? 😛 Dacă nu, căutați prin episoade, sigur găsiți ceva cu carne. :)))Dacă da, atunci pentru voi este rețeta de mai jos. 😀

Este o șaorma la fel de delicioasă precum cea clasică, cu carne, nu cu cartofi. :))) Am folosit legume la grătar – în cazul meu, ardei gras roșu și vinete, dar vedeți și voi ce găsiți acceptabil ca preț prin supermarket. Cred că merge ok și cu zucchini sau dovlecei.

N-am găsit grătarul prin zăpadă, ci în dulap. :))) Dar pregătiți-vă pentru un dezastru autentic, cu mult fum. Mai mult fum ca la vecinii care fac micișori fără număr. :))))))

Am spălat legumele, le-am curățat, după care le-am tăiat bucăți mari și le-am pus într-un vas cu puțin ulei de măsline, sare, piper și condimente. Folosiți ce vreți, după preferințe. Ierburi uscate să fie. 😀

Am pregătit grătarul de fontă, adică l-am lăsat să se înfierbânte bine, după care am pus legumele pe el, am deschis geamul larg și am sperat că nu le voi arde. Cu totul. :)))))

Din fericire le-am ars cât a trebuit. 🙂 Am mai turnat niște ulei de măsline peste ele și niște usturoi tocat și le-am lăsat până am terminat toate legumele.

Separat am pregătit un tzatziki din iaurt gras, castravete și niște usturoi.

Am încălzit lipia, am pus legumele, sosul deasupra. Și am mâncat de am spart. :)))))) Dezastruos de bun!!!

Dacă vreți vegan, o să fie fără sos. Dacă vreți iute, puneți și jalapeno murat. Dacă vreți cu carne, adăugați și carne – acu ce să facem, trebuie să mulțumim pe toată lumea. :)))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *