Ep. special [tradiționalromânesc] – varză călită

Ca să înțelegem despre ce discutăm astăzi: varză călită în untură, care ți se topește pe cerul gurii… 😛

Veganii pot înlocui untura cu ulei de floarea soarelui, dar bineînțeles că nu va mai fi același lucru. 🙂

Ca să puteți face această rețetă aveți nevoie de varză murată. Bineînțeles că se poate face varză călită și cu varză proaspătă, mai degrabă vara decât iarna, dar noi nu suntem fani. Varza murată la domiciliu este musai. Zăpada poate lipsi, dar varza murată, nu. 😀

Dacă nu aveți varză murată de la beci din varii motive, puteți cumpăra din supermarket sau este în Steagu un aprozar care vinde o varză acceptabilă. Dacă nu știți unde, lăsați un comentariu și vă dau locația. 🙂

Buuuun, și cum gătim acest dezastru? Aducem varza, o punem puțin la desărat, o spălăm bine, după care o tocăm foarte subțire. Vă trebuie un cuțit bun și răbdare. Sau cuțite bune la robot. :))))

Într-o tigaie punem niște ulei de floarea soarelui și untură, în funcție de cantitatea de varză, lăsăm să se topească, niște ceapă tocată, piper, eventual boia, după care adăugăm varza, amestecăm și băgăm în cuptorul încălzit la foc mediu spre mic. După care vom amesteca varza, băgăm înapoi, repetăm. Practic varza se prăjește, înmoaie și transformă în una din cele mai mari delicatese ale bucătăriei autohtone. 🙂

Deși eu sunt fanul rețetelor de 15 minute, înțeleg că această rețetă are nevoie de mult mai mult timp. Și mai multă răbdare. Din această cauză tata e responsabil pentru varza călită. :)))))

La final se poate adăuga o lingură-două de pastă de tomate. Dar nu e musai.

Acest dezastru vine la pachet cu cârnați prăjiți sau friptură de porc. Da, sorry, v-am zis că nu e vegan. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *