Ep. 147 – tocăniță de ficat cu mămăligă

Discuție cu mama: Am făcut tocăniță de ficat, că n-am avut altă idee. Păi și ce ai pus în ea? Morcov,… Aaa, păi nu se face cu morcov, doar cu ceapă… sau cu ceapă, ardei și roșii…

No bine, din nou am distrus o rețetă, neintenționat, of course. :))) Pentru că am gătit cu ce am găsit prin frigider și cămară și cu ce mi s-a părut mine că rima, drept urmare m-am îndepărtat ușor de rețeta originală. Dar ok, stomacul meu nu s-a supărat. :)))

Am descoperit prin congelator o cutie de ficat de pui, din vremuri preistorice, drept urmare era imperios necesar să fac ceva cu el. Nu aveam chef de prăjeli, așa că după ce s-a dezghețat, spălat, dat într-un clocot și scurs m-am decis să-l fac ficat cu ceva sos de legume.

Am călit niște ceapă tocată, plus morcov și păstârnac tăiate felii subțiri, am adăugat ficatul, sare, piper, cimbru și busuioc, am pus deasupra un pahar de apă – ochiometric și le-am lăsat să se înăbușească. La final am turnat și niște roșii din conservă.

Cu mămăligă (mălai, apă și sare – urmați instrucțiunile de pe pungă).

Rezolvi o masă-două super rapid. 🙂

Data viitoare caut și ardeii. 😛

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.