Ep. special [mexican] – quesadillas cu pui

Pe la începuturile dezastruoase nu cred că aș fi putut să gătesc așa ceva. Nu că ar fi foarte complicat să faci quesadillas, care sunt un soi de sandvișuri calde făcute cu tortillas în loc de pâine. Dar pentru că eu am o relație extrem de complicată cu brânzeturile și cu anumite combinații de ingrediente. 🙂

No bine, poate vă amintiți că am început cu cea mai simplă rețetă, de quesadillas cu brânză, făcută cu lipii cumpărate (tot un fel de tortillas și ele, să nu aud comentarii, lol 😀 ). După care într-o zi cu prea multă ploaie (sau prea mult soare, de parcă ar exista așa ceva prin Brașov :)))) ) am făcut tortillas de la zero și au ieșit într-un mare fel. 🙂

Așa că am repetat experiența și de data aceasta am mers cu un pas mai departe și am făcut quesadillas cu pui și legume.

Pentru o porție, folosim două tortillas homemade – rețeta aici – scoase din frigider și încălzite ușor la microunde, să le poți manevra.

Într-o tigaie, am pus puțin ulei de măsline și o pulpă de pui reciclată din supă și tăiată mărunt, jumătate de ardei gras verde (dacă găsiți poblano, care-s ușor iuți, sunt mai buni, dacă nu, folosiți ce aveți) și o ceapă mică roșie tăiată mai mare; sare, piper, coriandru și chimen măcinat; dacă vreți iute, puneți niște praf de chilli sau bucăți de jalapeno. Amestecați și lăsați să se combine aromele și să prindă culoare. Trageți de pe foc și fie puneți legumele în alt vas și refolosiți tigaia, fie luați o altă tigaie. În ea veți pune prima tortilla, peste ea presărați bucăți de brânză – eu am folosit mozarella pentru pizza – adăugați carnea și legumele, după care rupeți o altă felie de brânză pe care o întindeți peste stratul de carne și acoperiți cu cea de-a doua tortilla. Puneți tigaia pe foc potrivit către mic și așteptați să se prăjească tortilla și să se topească brânza din interior (puteți apăsa cu mâna sau cu o paletă); după câteva minute întoarceți quesadilla pe partea cealaltă repetând procesul.

Când e gata scoateți pe o farfurie și tăiați în patru. Dacă ați nimerit brânza calitativ și cantitativ, atunci ea va acționa ca un lipici pentru cele doi foi de tortilla și umplutura de carne. Dacă nu, asta e, repetiția e mama învățării. 😀

O altă variantă e să folosiți doar o foaie de tortilla, pe care aruncați brânza și carnea și o împăturiți în două.

Nu se pune pentru cura de slăbire, dar poate fi o cină super rapidă. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *