Ep. 116 – cele mai rapide quesadillas

Dacă aveți chef de ars ceva rapid, astăzi avem o rețetă adaptată din bucătăria mexicană. 🙂

Tot din categoria 2 ingrediente și 15 minute, plus o tigaie. 😀

În varianta originală, quesadilla este un soi de sandviș cald, făcut din tortilla cu brânză și alte umpluturi. Se pot folosi tortilla de porumb sau de făină (o bucată umplută și îndoită la mijloc sau două bucăți puse una peste alta și tăiate în patru la final). Brânza se topește în timpul procesului și ajută să se lipească foile și să nu zboare umplutura. 🙂 Umplutura poate fi șuncă sau carne la grătar sau ceapă/porumb/ardei sotate în ulei. Plus niște chilli și sosuri. Dacă aveți timp și chef, puteți experimenta. 🙂

Eu am folosit lipii whole grain (groaznice, nu le recomand decât masochiștilor, mai bine folosiți lipii normale sau tortilla) și telemea.

În tigaie pusă lipia, deasupra telemea rasă, sau mărunțită cu mâna, deasupra cealaltă lipie, la foc mediu, apăsat bine cu o paletă sau cu mâna (atenție, să nu vă ardeți), după câteva minute întors pe partea cealaltă, repetat procesul. O să vă prindeți de timp și temperatură (dacă începe să iasă fum, înseamnă că tocmai ați ars quesadillas, lol.)

În farfurie, așteptați câteva secunde să se răcească, tăiat în patru-opt felii. Garnitură pentru salată sau snack atunci când vrei pufuleți cu arahide, dar ai uitat să cumperi de la magazin. :))))

Salată rapidă din salată verde, morcov ras, apio tocat, pătrunjel verde, ou fiert și dressing din ulei de măsline și lămâie stoarsă.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *