Poate vă întrebați cu ce se mai ocupă Chef zilele acestea? Se ocupă cu torturi. :)))))
La fix a venit această rețetă, pentru că altfel ar fi trebuit să vă stresez cu una de cafea cu amaretto sau poate o tartă de fructe… Dar nu-i bai, vedem episodul următor… 🙂
Așadar, astăzi avem o rețetă dezastru curat pentru siluetă, dar bunăăăă de tot. Cu un blat dens de nuci, un strat de pere și o cremă ușoară de mascarpone cu frișcă.
Ingrediente: 125g unt topit, 50g zahăr brun, 5g amidon (1 linguriță), 350g nuci prăjite și măcinate, 140g făină, 6 ouă, 200g zahăr, 1 praf de copt, 8g sare, 300ml frișcă, 250g mascarpone, 4-5 pere, 200g fulgi de migdale. Opțional: scorțișoară și cardamon.
Aluat: nucile măcinate se amestecă într-un vas cu făina și praful de copt. În alt vas se bat ouăle cu zahărul, sarea și jumătate din unt până se topește zahărul; după care se adaugă amestecul de nuci cu făină și se omogenizează cu o spatulă.
În tava de tort se toarnă cealaltă jumătate din untul topit și se presară amidon amestecat cu zahărul brun. Se aranjează perele curățate și tăiate felii (sferturi) și deasupra se toarnă aluatul.
Se coace la 180 grade (foc mediu) aproximativ 50 minute sau în funcție de cuptorul din dotare (verifici cu o scobitoare).
Când se scoate din cuptor, îl întorci pe un platou până este cald, după care îl lași să se răcească complet.
Crema: frișca se bate cu mixerul, după care se amestecă cu mascarpone. Cu ea se îmbracă tortul, răcit în prealabil. Pe lateral presari fulgii de migdale prăjite și dai la rece, în frigider, pentru minim 4 ore.
Ies 8-12 porții. Minunate. 🙂 De savurat la cafea, cu prietenii pe zoom. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.