La ultima ședință de redacție a dezastrelor din bucătărie dintre mine și celelalte personalități din dotare, una la fel de furtunoasă precum cele ale lui Caragiale, lol, am ajuns la concluzia că de acest Halloween/ Ziua recoltei autohtonă vom promova o rețetă furată de la prieteni. :)) Una cu multă miere să mai șteargă gustul acru-amar al acestui an covidos și cu două ture de alegeri…
No bine, eu nu am gătit niciodată dovleac umplut, dar m-am autoinvitat la momentul oportun la prietena mea, care este expertă. 😛
Pentru această rețetă aveți nevoie de un dovleac de mărime adecvată – mai precis, cele două bucăți trebuie să vă intre în tava de cuptor, altfel va trebui să improvizați. Big time. 😀
Se taie în două, se curăță de semințe, se spală, după care se coace la cuptor, la foc mic către potrivit, până când miezul este cât de cât făcut (se încearcă cu furculița).
După care urmează etapa a doua: interiorul se umple cu un amestec de nuci, semințe diverse, alune de pădure, fructe uscate dacă vreți, miere și condimente (scorțișoară, ardei iute etc.).
Se reintroduce la cuptor pentru încă 25-30 minute. La final trebuie să arate precum în poza de mai jos. 🙂
Dacă l-ați ars prea tare, nu e bai, o să știți pentru data viitoare. Dacă este tare, mai țineți la cuptor. 🙂 Și dacă v-a rămas dovleac și nu știți ce să faceți cu el… ați încercat supa cremă de dovleac?
PS1: folosim dovleac de gătit, nu dovleac pentru felinare, da? 😀
PS2: anul viitor să sperăm că facem iar Seara Buhuhu (cunoscătorii știu despre ce e vorba)… 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.