Ep. special [bornintheUSA] – mac & cheese sau macaroane cu brânză

Dați repede drumul la youtube și puneți Bruce Springsteen pe fundal! No bine, la mulți ani America și fie ca la următoarele alegeri să nu mai votezi ca o cizmă, că ne afectează pe toți! 🙂

De ziua ta, ce altceva am putea savura, decât mâncarea copilăriei tale și, dintr-o confuzie geografică, și a mea… 😛 😀 🙂

Mac and cheese sau macaroane cu brânză, comfort food pentru o bună parte a globului. :)))

Când eram kinder, mama fierbea macaroane, după care le clătea și le putea straturi într-o cratiță, unsă cu unt și printre ele, punea bucăți de unt și brânză telemea rasă. Din cea care se topește la cuptor, adică oaie sau amestec. Cu cât se topea mai mișto și avea aromă mai puternică, cu atât mai bună… și traumele mele, maxime. :)))) Mulțumesc planetei pentru că a inventat telemeaua de vacă gumilastic și fără gust, că altfel nu știu ce m-aș fi făcut. :)))))))

Varianta de peste Ocean conține, ghici ce? 🙂 Aceleași ingrediente. Doar că în loc de macaroanele cele lungi pe care le cunoaștem noi, se folosesc macaroane scurte. Of course că la origine stă un italian care a fiert prea multe paste și într-o seară le-a amestecat cu niște resturi de brânză și le-a pus la cuptor. 😀 În varianta din ziua de azi, macaroanele americane se amestecă cu un sos Mornay făcut cu brânză Cheddar (adică bechamel în care se amestecă cheddar… horrible, după mine, dezastruos de delicios, după majoritatea :))) ). Sau se cumpără premix de la magazin și se urmează instrucțiunile de pe cutie, fiind una din mâncărurile ieftine… dar nu vreau să mă gândesc ce gust o avea…

Voi, ca să fie simplu, amestecați niște paste scurte fierte tari, conform instrucțiunilor de pe pungă (nu le faceți praf!!!!) cu unt, telemea și cașcaval, rase. Deasupra puteți pune pesmet, din cel mare, amestecat cu cașcaval ras. Băgați la cuptor și lăsați până când brânzeturile se topesc și partea de deasupra prinde o culoare frumoasă. Dacă e ușor arsă, e ok. Dacă e foarte arsă, atunci ați greșit timpul sau temperatura. :)))))

Eu am combinat telemea fără gust cu niște pesmet nemțesc (lol 😛 ) și un strop de cașcaval, deasupra, să văd cum e. 🙂 E dezastru major și bombă calorică, nu mai fac decât clasicele paste cu telemea la microwaves. :)))) Dar mi-am amintit de altă rețetă neaoșă, de paste cu pesmet, zahăr și/sau nuci. 🙂 Altă dată… 😉

Asezonați cu Miley Cyrus și o Coca-Cola rece. (Azi aveți voie, că e sărbătoare :D)

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *