Ep. 117 – clătite cu brânză de vaci și smântână

Dezastrul de mine a mâncat pentru prima dată clătite cu brânză de vaci, stafide și smântână cu vreo câțiva ani în urmă, cu ocazia unui schimb de experiență cu tineri din România și Franța.

De fiecare dată când acasă s-au făcut clătite de acest fel, le-am refuzat cu tupeu. :))) Dar s-au aliniat în anul acela planetele și am zis să gust și eu o clătită… și am mai gustat una, și tot așa, juma de tavă, căci kinderii erau ghiftuiți cu pui și cartofi, drept urmare adulții s-au sacrificat și au terminat desertul. 😛

No bine, ce vreau să vă mai zic este că cele mai bune clătite de acest fel din Brașov se fac la Rapid. 🙂 Doar pentru cunoscători. 😀

Hai dezastru mic și roz, nu ne mai ține în suspans, dă-ne rețeta, că salivăm aici pe tastatură!!! 😛

Rețeta de clătite este cea clasică – alegeți de aici ce variantă doriți.

Compoziția se face dintr-un pachet de brânză de vaci grasă (din cea care are granule mai mari), un ou, sare, zahăr vanilat , multă coajă de lămâie sau portocale – se amestecă bine, după care se adaugă stafidele, care au fost în prealabil înmuiate în rom.

Rulate sau împachetate în patru, se bagă la cuptor, în tavă; deasupra, smântână mai grasă amestecată cu zahăr și zeamă de lămâie. Dacă nu le vreți cu smântâna caldă, atunci le puneți la cuptor fără și când porționați, adăugați smântână și zahăr pudră.

În teorie sunt două la porție. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *