Ep. special [dincomunism] – pateu fals

Dezastrelor din lumea largă, dacă voi reușiți să gătiți și să mâncați așa ceva, aveți toată admirația mea. 🙂

Cum tema lunii au fost rețetele din comunism, astăzi mai avem una, tot din caietele mamei Oanei. No bine, poate de pe internet aveți impresia că în comunism curgea numai lapte, miere și icre negre, în pachete lunare direct de la CC al PCR, dar realitatea în care am crescut eu a fost cu mâncare pe cartelă, cu apă caldă din când în când și cu făcut lecții la lumina lămpii – asta în mijlocul metropolei Brașov, nu în nu știu ce vârf de munte… drept urmare creativitatea în bucătărie era absolut obligatorie.

Pateul ăsta fals este mai mult decât creativitate, pentru că nu conține niciun gram de ficat. Sau carne. Sau grăsime. 🙂

5-6 cepe tăiate mărunt se fierb în apă cu sare și un pahar de lapte, în care s-a dizolvat o nucă de drojdie. Se amestecă pe foc plus câteva linguri de pesmet de casă până se obține un amestec vâscos. După ce s-a răcit se adaugă 6-7 ouă fierte tari mărunțite cu furculița (răzătoare) și verdeață (pătrunjel). Se ține la rece și se folosește în loc de pateu.

Cine ne spune care era rolul drojdiei în această rețetă, primește o diplomă de Chef dezastru! :)))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.