[prăjitorturișicafea 3] – Cardamom Coffee Affogato

Din seria specială #prajitorturișicafea astăzi avem o rețetă cu totul specială, un desert combinat, de înghețată și cafea. 🙂

Affogato este un desert italian, pe bază de cafea, respectiv o cupă de înghețată de vanilie se “îneacă” cu un shot de espresso fierbinte. Rețetele mai noi combină cele două ingrediente și cu lichior, dar cred că și varianta de bază este suficientă pentru a da invitații pe spate. 🙂

La noi acasă bunică-mea îneca înghețata direct în cana de cafea, cel puțin așa-mi aduc aminte din copilărie. :))

Rețeta de astăzi este de inspirație indiană, ocazie cu care vă anunț că urmează vara aceasta o serie de rețete cu mult chimen, cardamom și chilli. LOL.

Mai întâi de toate pregătim o cană de 200 ml de cafea cu cardamom. Eu fierb cafeaua pe aragaz și pun la o cană de apă, o măsură cu vârf de cafea și una-două boabe de cardamom. O altă variantă este să pregătiți cafeaua și să adăugați cardamom praf la final.

Lăsați câteva minute să stea și pregătiți înghețata: în patru pahare puneți câte o cupă mare de înghețată de vanilie. Împărțiți cafeaua în mod egal între cele patru pahare. Pentru impresie artistică, adăugați niște fistic tocat.

Eu am făcut cu înghețată de vanilie și cireșe. Și am mai făcut o tură cu înghețată de ciocolată. Și probabil o să repet și cu alte înghețate. :)))))

Este dezastruos de simplu și de mare efect. 🙂

Rețeta este din Mowgli Street Food, o rețea de restaurante indiene din UK.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *