Ep. special [dinvacanțadevară] – plăcinte cu cireșe

Cine s-ar fi gândit la începutul anului școlar că 2020 o va ține tot într-o vacanță? Sau că mult hulitul stat cu nasul în ecran va fi salvarea educației peste tot pe glob? Se pare că toți avem câte ceva de învățat anul acesta, chiar dacă linia între vacanță și restul anului a devenit extrem de fină…

Cherry pies sau plăcinte cu cireșe (vișine) sunt un desert ușor de făcut, dacă ai ce îți trebuie. 🙂 Dacă nu, musai să te urci în copac după fructe. :))))

În cazul meu, am descoperit o pungă veche de cireșe congelate, drept urmare am scos și o cutie de aluat foietaj, am așteptat să se dezghețe și m-am apucat de făcut plăcinte. Mai multe în loc de una bucată, ca să fie mai ușor de mâncat. :)))

Cireșele decongelate (cred că un kilogram, dar nu bag mâna în foc, că nu le-am cântărit…) le-am pus pe foc cu o lingură – două de zahăr, niște scorțișoară (am scăpat cam multă :D) și o lingură de amaretto și le-am lăsat să fiarbă. Of course că fructele proaspete au alt gust și altă culoare, caz în care nu le faceți dulceață. 🙂 La final am pus și o lingură de făină și am amestecat bine (în loc de amidon, ca să nu lase zeamă în produsul final; din nou am scăpat mai multă decât trebuia, ca un dezastru adevărat ce sunt :D).

Foile de aluat le-am porționat și întins ușor cu sucitorul și cu mâna. Pe o bucată de aluat am pus jumătate de lingură de fructe răcite și am pus cealaltă bucată de aluat deasupra, apăsând ușor cu degetele să se lipească. Dacă aluatul este uscat, puteți uda cu puțină apă marginile, ca să fiți siguri că s-au lipit. Cu o furculiță am făcut model pe margine.

Ar fi trebuit să dau plăcintele cu ou bătut și eventual cu niște zahăr tos deasupra, dar am uitat. 🙂

În cuptorul încins, la foc potrivit, cam 20-30 de minute (depinde de cuptor).

Au ieșit comestibile. 🙂

Rețeta originală este aici.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *