Cookingbookclub 9 | rețete din comunism

După cum vă amintiți anul acesta gătim din #321sursedeinspirație, propunerea lunii fiind să căutăm prin arhivă cărți comuniste, că poate vreo rețetă ne face cu ochiul.

Dintr-o carte de salate din 1962 am găsit o rețetă intitulată romantic “Salată de cartofi vitaminată”. M-am gândit inițial că pe post de dressing torni niște vitamine, dar în mod surprinzător, nu. 🙂 Ai nevoie de 400g cartofi, 2 morcovi mari, 2 gulii, 4 mere acrișoare, 1/2 lămâie, 2-3 linguri untdelemn fin, sare. Eu am sărit peste gulii, că deși am stat câteva minute bune în fața raftului din supermarket, am plecat fără să le cumpăr. 😀 Cartofii fierți în coajă, legumele date crude pe răzătoare, merele rase mari sau tăiate subțiri. Dressing, amestecat, mâncat. Bun, dar tot o salată de cartofi este. 🙂

Zilele viitoare mai avem două rețete, căcăuele (pun pariu că nu o să ghiciți ce sunt ?) și o rețetă de pateu fals. Din caietul special de rețete al mamei Oanei. 🙂

Următoarea întâlnire virtuală a clubului nostru va fi la începutul lunii iulie.

Citește toate articolele #cookingbookclub aici.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂