Ep. 103 – covrig bavarez cu sos de brânză

Atunci când te roade foamea (și creativitatea) la apusul soarelui, rezultatul este (încă) un experiment marca #dezastruinbucatarie. 🙂

În mod normal, dacă cineva m-ar fi invitat la un sos de brânză, cred că aș fi făcut fețe-fețe timp de juma de zi și aș fi refuzat politicos. Așa, că l-am făcut eu, a fost foarte bun, mulțumesc frumos. :))) Și nici n-am distrus nimic. 😛

No bine, sosul este o combinație a ceea ce exista prin frigider: 1 iaurt light mic, o felie de telemea rasă, jumătate de ardei roșu tocat, niște mărar tocat și o mână de speck. Plus mult piper. Nu știu de ce. Așa mi s-a părut mie la ora respectivă că suna cel mai interesant. :))

Nu îi trebuie sare pentru că telemeaua e sărată, speck-ul la fel. (N-aveți speck, puneți niște crud-uscate. Sau șuncă. Sau nu puneți și iese vegetarian.)

În mod normal covrigul bavarez s-ar fi tăiat în două și s-ar fi uns cu sosul de brânză. Dar pentru că m-am apucat de copt bavarezi seara și nu am mai avut răbdare să aștept să se răcească i-am mâncat direct, cu covrigul în mâna stângă și lingura cu sos în mâna dreaptă. Sau invers. 😀

Contează pentru porțiile de lactate zilnice. Pentru dietă, mai puțin.

Rețeta de covrig bavarez o găsești aici.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.