Ep.102 – cușcuș marocan

De pe vremea când una din personalitățile mele multiple a fost în Maroc. 🙂

Cușcuș, apă fierbinte să-l acopere și vegeta (sau sare și piper). Vreun sfert de oră, până se evaporă toată apa. Caise uscate, curmale uscate și eventual stafide. Mărunțite. O conservă de năut fiert, scursă de zeamă și eventual curățat de coji. Pătrunjel verde tocat. Zeamă de lămâie, ulei de măsline și niște mentă tocată/praf. La final niște fulgi de migdale prăjite.

Vegan și etnic, cum s-ar zice. 🙂 Are un gust bun, dulce-acrișor. Cred că cel mai important lucru este să nimerești cantitățile (of course că eu am citit doar ingredientele :)))) ).

No bine și migdalele unde-s, că nu se văd în poză? Migdalele sunt în dulap, că mi-era atât de foame că am uitat cu totul de ele. :)))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *