Ep. special [ungurescdinArdeal] – karalábéleves sau supă de gulii

Am fost în vizită la prieteni și am plecat, ca românul din Ardeal, cu vreo trei rețete de supe ungurești. 😛 Astăzi avem karalábéleves sau supă de gulii, extrem de vegană, că baza a fost supă de legume. :))

Pentru supa mea de gulii am tocat niște ceapă roșie și am dat o gulie curățată pe răzătoarea cea mare (puteți să tocați și frunzele dacă sunt fragede); le-am pus într-o oală cu puțin ulei de floarea soarelui și niște sare să se călească ușor, după care am turnat deasupra baza de legume (morcovi, ceapă și păstârnac fierte cu apă și vegeta și lăsat să scadă, după care strecurată zeama și folosită la alte preparate). La final piper măcinat și niște frunze tocate de apio (țelină).

Prietena mea pune și ardei tocat – doar că eu am uitat, ca un dezastru ce sunt 😀 – și la final o îngroașă cu tradiționalul rântaș (făină călită în puțin ulei).

Dacă vreți să fiți și mai aproape de rețeta tradițională, atunci aruncați în oală ceapa, niște slănină afumată sau kaizer tăiate bucățele mici și gulia, căliți în ulei și stingeți cu apă. La final rântaș și găluști făcute din făină ca la gulaș ( csipetke, ou amestecat cu făină).

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *