În cinstea unei noi zile libere, astăzi avem o rețetă tradițională, care vine de la tracii care au călătorit în lumea cea nouă și s-au întors cu știuletele de cucurez înapoi. 😛
Ca să vă iasă, vă trebuie brânză de burduf de calitate. Cel puțin așa zice maică-mea care este fanul numărul 1 al bulzului și căreia i se datorează această rețetă. Dacă aveți brăneni prin neam, v-ați scos. Dacă nu aveți, căutați, mai căutați… oricine are un brănean în familie. Sau un oier. LOL.
Dacă nu, cumpărați de la magazin. Nu uitați să luați și o pungă de mălai. Și sare. Și folie de aluminiu. Și cărbuni pentru grătar.
No bine, mai întâi de toate veți pregăti o mămăligă. Din cea tare. Adică apă + sare + fiert + mălai + amestecat bine pe foc mic, până te doare mâna și (eventual) te-ai ars cu mălaiul care sare. 😀
Pe masă vei pregăti bulzul: întinzi un strat de mămăligă, deasupra pui brânză de burduf și unt, acoperi cu mămăligă și îi dai o formă rotundă, astfel încât brânza să fie în interior. Învelești bulzul în folie de aluminiu.
Când ai toate bulzurile gata, dai foc la grătar. Undeva afară, de preferat și nu în casă. :))) Lași bulzurile să se facă direct pe cărbuni, vreo 20 de minute.
Dacă e făcut, brânza și untul se topesc în interior. Dacă nu, asta e, data viitoare. :))
Și dacă e frig și e zăpadă afară? Tocmai bine, un bulz fierbinte yummy yummy yummmy.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.