Astăzi avem o rețetă tocmai bună pentru vremea de afară. De la mama, că eu sunt certată cu spanacul de când eram kinder. :))) No bine, fie, recunosc, îl mânânc crud în salată, dar cam atât. Momentan. 😀
Și de unde visezi tu spanac și urdă în toiul iernii Claudia? Din congelatorul tău de acasă sau din frigiderele din magazin. 😛 În loc de urdă poți folosi ricotta, same thing, iar spanacul congelat alege-l pe cel întreg.
Într-o tigaie vei pune niște ulei de măsline (nu foarte mult, că suntem la dietă) și câțiva căței de usturoi, deasupra arunci o conservă de roșii în bulion (din cele întregi, pe care le mărunțești cu cuțitul) și aștepți să fiarbă ușor; în sos arunci câteva bucăți de spanac congelat; când s-a dezghețat, adaugi o cutie de urdă/ricotta. Condimentat cu sare și piper.
Mama a folosit sosul la paste. Dezastrul de mine a strâmbat din nas dar a apreciat rețeta vegetariană și ideea combinației colorate și plină de vitamine. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.