Ep. 96 – sos de iarnă cu roșii, urdă și spanac

Astăzi avem o rețetă tocmai bună pentru vremea de afară. De la mama, că eu sunt certată cu spanacul de când eram kinder. :))) No bine, fie, recunosc, îl mânânc crud în salată, dar cam atât. Momentan. 🙂

Și de unde visezi tu spanac și urdă în toiul iernii Claudia? Din congelatorul tău de acasă sau din frigiderele din magazin. 🙂 În loc de urdă poți folosi ricotta, same thing, iar spanacul congelat alege-l pe cel întreg.

Într-o tigaie vei pune niște ulei de măsline (nu foarte mult, că suntem la dietă) și câțiva căței de usturoi, deasupra arunci o conservă de roșii în bulion (din cele întregi, pe care le mărunțești cu cuțitul) și aștepți să fiarbă ușor; în sos arunci câteva bucăți de spanac congelat; când s-a dezghețat, adaugi o cutie de urdă/ricotta. Condimentat cu sare și piper.

Mama a folosit sosul la paste. Dezastrul de mine a strâmbat din nas dar a apreciat rețeta vegetariană și ideea combinației colorate și plină de vitamine. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *