Ep. 69 – și mai beautiful vegi lasagna

Ani de zile m-a bântuit o poză de pe o cutie de paste de lasagna nemțească. Între straturile de paste se puteau vedea legumele suculente, aranjate super artistic și straturi de sos grețos bechamel. 🙂 Noroc că am ajuns adult și am descoperit că, no bine, rețetele există pentru a fi modificate. :)) Motiv pentru care am început să fac lasagna cu legume des, foarte des și extrem de des. 😀

Logic că nu îți va ieși dezastru dacă folosești o gamă variată de legume. 🙂 În cazul de față morcov, apio, păstârnac, vinete și ceva ardei, curățate, tocate, condimentate cu sare, piper, mentă, busuioc, cimbru. Puse în tigaie, pe foc, cu ulei și în completare apă. Către final adăugată o cutie de roșii în sos (le poți toca sau da prin blender). Ideea e să fie făcute legumele aproape de tot și să aibă și sos suficient.

Într-o tavă, pui puțin sos, adaugi foile de paste (eu le țin puțin în apă caldă înainte) și alternativ sosul de legume. De exemplu 4 rânduri de paste și 3 rânduri de legume. Mozzarela sau cașcaval ras pus sus (dacă vrei și printre straturi). Niște sos de roșii extra deasupra.

În cuptorul fierbinte maxim jumătate de oră.

Dacă nu ai mâncat două porții o dată înseamnă că lasagna ți-a ieșit nașpa și trebuie să o iei de la capăt. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *