Ep. special [antibrrrr] – supă cremă de fenicul

Anti-brrrr, că e cam friguț afară. 😛

Ce punem în supă? O bucată mică de fenicul, spălat și curățat de zonele maro sau mijlocul cotoros. Eu am folosit și tulpinile verzi. O ceapă mică albă sau roșie, curățată, spălată și tocată mărunt. Doi păstârnaci nu foarte mari, curățați de coajă, spălați și tăiați rondele.

În mod normal legumele s-ar căli, dar eu n-am avut dispoziție. Și nici nu m-am apucat să fac supă de legume pe care să o folosesc aici. Am pus legumele în oală, cu apă, un cub de vegeta și niște piper praf și le-am lăsat să fiarbă la foc mic.

Când au fost aproape fierte, am mai adăugat un cartof mare, curățat, spălat și tăiat cuburi mari și am mai completat cu o cană-două de apă fierbinte.

Când s-a fiert și cartoful, am blenduit supa, cu grijă, să nu ajungă pe pereți. :))

Se consumă caldă, cu sau fără crutoane.

Consistența cremei o dați din cantitatea de legume și cartof versus apă. Dacă iese prea groasă, mai adăugați niște apă și mai lăsați să dea în două clocote.

Dacă nu vă place vegană, prăjiți niște kaizer/costiță și aruncați deasupra, când serviți.

Sau parmezan, dacă sunteți fani. 😀

Din oala mea de ciorbă/supă ies cam 3-4 porții.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.