Ep. 346 – salată de cartofi cu sfeclă și varză acră

Hai, că e simplu! Trei din ingrediente le aveți din denumire. Celelalte sunt mazăre și morcov, plus mărar.

Pisiroz, dar iar avem sfeclă în program? Da, pentru că ne-a rămas o bucată de la supa de data trecută și doar nu o să o aruncăm. 🙂

Cartofii, sfecla, morcovii și mazărea le fierbeți separat; primele două, în coajă. Răciți, curățați de coajă, tocați mărunt ce este de tocat, apoi puneți toate ingredientele într-un vas. Eu am folosit cam două bucăți din fiecare și o mână mică de mazăre.

Varza acră tocată o combinați cu niște castraveți acri tocați. Sau faceți ca mine, folosiți varză și castraveți dintr-o salată combinată. 🙂 După ochi și gust.

Combinați toate ingredientele, condimentați cu sare și piper și ulei, plus mărar tocat. Eu am pus și niște oțet, că nu mi se părea suficient de acră. :))

La final veți avea o salată roșie, de legume de sezon. Vegană, cum s-ar zice (proteinele sunt din mazăre).

Rețeta este inspirată din Beyond Borscht de Tatyana Nesteruk.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.