Arăta interesant în poză, roșie-roz și din titlu nu părea chiar dezastru. În final ieșit o chestie foarte groasă, care, dacă nu ar fi fost cremă, ar fi putut fi o ciorbă ardelenească sănătoasă, ușor vegană. 😛
Ingredientele principale sunt, v-ați prins, țelină și sfeclă roșie. Mai trebuie ceapă și cartof, plus pătrunjel verde de decor și iaurt (dacă vă place combinație, eu am zis pas).
Rețeta este de la Gennaro, care punea aproape un kilogram de legume cu 1 litru și un pic de supă de legume într-o oală la fiert, timp de o oră. Ceea ce mie mi s-a părut rețeta perfectă pentru ars supa cremă, indiferent cât de mic ar fi fost focul pe aragaz. :))))
Așa că, ochiometric, am pus jumătate de oală de legume și restul apă, plus un cub de vegeta, că nu aveam supă de legume și nici timp de făcut așa ceva.
în loc de doar țelină am folosit o felie de țelină și vreo 4 păstârnaci, nu foarte mari; sfecla a fost o treime dintr-una medie; am mai pus un cartof mediu și o ceapă roșie nu foarte mare. Toate curățate, spălate și tăiate cuburi medii. Acoperit cu apă, condimentat cu un cub de vegeta și niște piper praf și lăsat să fiarbă la foc mic și cu capac. A fiert destul de mult și am mai completat cu vreo două căni de apă, că mi s-a părut că rămân doar legumele în oală… Către final am mai pus de la mine un pic de boia de ardei și o lingură de pastă de tomate. Stins focul, lăsat să se răcească puțin, după care blenduit.
A ieșit cea mai groasă supă cremă pe care am făcut-o vreodată. :)))
Nu este rea la gust, dar cred că ar fi fost mai interesantă doar cu țelină, pentru că aroma acesteia este mai puternică și ar fi acoperit mai bine gustul pământiu al sfeclei roșii. Mai ales că în rețetă scria să punem și câteva frunze de țelină.
Pentru sezonul actual, este o variantă, mai ales că nu necesită foarte multă muncă sau ingrediente.
Ies cam 3-4 porții. Vegane.
Rețeta este de la Gennaro Contaldo, Slow Cook Italian.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.